Racketsport

Je hebt passie voor racketsporten, je houdt van een dynamische werkomgeving waar je werkt met een doelgroep van jong tot oud.

Tennis is een populaire sport. Jouw werk als tennistrainer KSS3 is dynamisch en gevarieerd. Je werkt met een brede doelgroep, van tenniskids tot 60+'ers, op recreatief- en wedstrijdniveau. Wanneer je kiest voor het profiel Racketsport ben je na afloop de specialist in de racketsporten: tennis, beachtennis, padel en squash.

Je traint beginnende en/of gevorderde spelers. Op hoger niveau coach je competitieteams en verzorg je specifieke conditietraining. Daarnaast kun je de studierichting tennisverenigingscoördinator volgen. Je adviseert de vereniging of tennis-/padelschool en organiseert projecten.  

Beachtennis en padel zijn opkomende sporten in Nederland en zijn door de KNLTB omarmd. Hierdoor komen er steeds meer padelbanen in Nederland en komt er een grotere behoefte aan een trainer die gespecialiseerd is in de verschillende racketsporten.

De verschillende racketsporten zijn boeiend. De uitdaging is groot om met elkaar en tegen elkaar te spelen. Tennis, beachtennis, squash en padel zijn gezonde sporten en worden tot op hoge leeftijd nog steeds enthousiast beoefend. Deze sporten zijn contactbevorderend; zowel junioren, senioren als ouderen ontmoeten elkaar op de verschillende banen.

Je loopt stage als racketsporttrainer bij tennisverenigingen, tennisscholen in binnen- of buitenland.

Je hebt passie voor racketsporten, je houdt van een dynamische werkomgeving waar je werkt met een doelgroep van jong tot oud.
uitstroomprofiel
Racketsporten