Watersport

Jij bent een waterrat die graag op, onder en rond het water te vinden is. En je duikt niet weg voor gastheerschap, het organiseren van een evenement of het onderhouden van het materiaal. Zo kun je het hele jaar door uit de voeten op het strand en op het water.

Binnen het profiel watersport word je opgeleid door instructeurs en/of opleiders binnen verschillende disciplines in de watersport: windsurfen, kitesurfen, zeilen of perslucht duiken. Je werkt met veel verschillende doelgroepen, zowel in Nederland als in het buitenland.

Tijdens de lessen:

 • train je jouw eigen vaardigheid in de watersport
 • leer je activiteiten organiseren op, rond en onder water zoals Stand Up Paddling, raften, vlotvaren, lifeguard, kanovaren, beachsporten, touwtechnieken, mountainbiken en boogschieten.
 • haal je daarnaast je vaarbewijs, je certificaat marifonie en je PADI-diploma.

Je loopt stage bij verschillende bedrijven in de watersport, zoals surf-, kitesurf-, duik- en zeilscholen, outdoorbedrijven gericht op strandactiviteiten, kamporganisaties, recreatiebedrijven of de Reddingsbrigade (KNBRD).

Je wordt door ons duaal opgeleid. Dat betekent dat je kiest voor minimaal twee van de vier disciplines. Je kiest een hoofdrichting waarin je wordt opgeleid tot instructeur. Daarnaast kies je een van de andere drie andere watersportdisciplines om te worden opgeleid tot het niveau van begeleider en/of assistent. Door de duale training ben je breed inzetbaar bij watersportbedrijven en heb je een uniek profiel om aan de slag te kunnen gaan in de watersport.


 • scalda drop
  Ik hou van de natuur en wat de natuur mij geeft. Wind, regen, zon: het maakt mij niet uit. Dat is waarom ik watersport zo te gek vind.
  Ayla Doejaaren
  Student watersport
 • scalda drop
  In Nederland heb je geen tropisch strand of altijd mooi weer, maar wel super omstandigheden om te surfen, varen of duiken. Hier verbeter je jouw eigen vaardigheid, leer lesgeven en haal je de juiste papieren. In de watersport kun je altijd aan de slag
  Hidde van der Maat
  Student watersport